SPAR PÅ VANDET:

1 m3 (1000 l.) koster ca. 70,00 kr. (5 kr. for vandet, resten er div. afgifter, afledningsafgift osv.)

Hver gang du sparer på vandet er du med til at sørge for, at vi også har rent grundvand i fremtiden. Det er godt at tænke på hver gang man åbner for vandhanen - både på badeværelset, i køkkenet og på skolen.

Vandspild er overflødigt forbrug som ingen har glæde af. Det drejer sig om alt fra dryppende vandhaner til utætte installationer. Desværre er de sidste både de sværeste at opdage og de mest kostbare, fordi det ofte drejer sig om enorme mængder vand fra selv en lille sprække.

 

CHECK DIT VANDFORBRUG:

Vi er alle blevet bedre til at spare på vandet, men det er vigtigt fortsat at være opmærksom på sine vaner og vandinstallationer. Check jævnligt om der er utætte vandinstallationer på ejendommen.

 

Aflæs vandmåleren om aftenen når alle i huset er gået i seng og ingen bruger vand. Aflæs vandmåleren igen om morgenen før nogen bruger vand. Er aflæsningen om morgenen forskellig fra aflæsningen om aftenen tyder det på, at der er en utæthed i vandinstallationerne, som skal udbedres.

 

En utæt vandledning f.eks. under gulv som får lov at løbe i månedsvis uden at blive opdaget, er en dyr affære. Aflæs derfor din vandmåler mindst en gang månedligt og undgå ubehagelige overraskelser, når vandregningen kommer.

 

En vandhane som drypper kan koste fra 500-3.800 kroner om året. Et toilet der løber kan nemt koste over 1000 kr. om året.

 

Et brusebad koster ca. 1 krone og 15 øre i minuttet. Husk, at du ikke skal bruge vand mens du sæber dig ind, så der kan du lige så godt lukke for vandet. Skift til en vandsparende brusertype.

 

//